Ga naar homepage
Naar de homepage
RSS
wie wat waar
val gelukspas

Met de VAL gelukspas krijg je korting op allerlei leuke activiteiten in Vathorst.

Klik hier om 'm aan te vragen.

Je krijgt je persoonlijke pas binnen 3 weken thuisgestuurd. 6 keer per jaar ontvang je een nieuwsbrief met de kortingsacties.

twitter
nieuwsbrieven
Nieuwsbrief voor jou!

Blijf op de hoogte! Geef je op voor de VAL nieuwsbrief.
Aanmelden | Archief

Nieuwsbrief voor organisaties & verenigingen

Blijf op de hoogte van nieuws uit het netwerk door hier uw gegevens achter te laten.
Aanmelden | Archief

welkom

Welkom op de site! Hier kan je alles vinden over wat er te doen VALt voor jongeren in Vathorst & Hooglanderveen. In tegenstelling tot wat velen denken, is er heel veel te doen. Zo zijn er bijvoorbeeld wel 10 sportverenigingen in de wijk en kan je allerlei creatieve workshops volgen. Ook zijn er regelmatig tienerdisco's, filmavonden en grotere evenementen.

Heb je zelf een goed idee? Dan ben je van harte welkom! Wij kunnen je helpen om jouw idee waar te maken. Mail je idee en gegevens naar info@jongvathorst.nl 

nieuws
VVJongerenwerk/Versa Welzijn Amersfoort neemt afscheid

Na een aantal jaren het tiener- en jongerenwerk in Vathorst en Hooglanderveen te mogen verzorgen nemen wij, team VVJongerenwerk van Versa Welzijn afscheid van iedereen.

De gemeente heeft besloten om per 1 januari 2017 het geld voor o.a. het welzijnswerk in de stad anders te verdelen. Dit heeft er toe geleid dat de nieuwe samenwerkende organisatie #indebuurt033 het welzijnswerk, waaronder het jongerenwerk gaat regelen.

Hoe het nieuwe jongerenwerk er uit gaat zien is nog niet bekend, als je hier meer info over wilt kun je contact opnemne met www.indebuurt033.nl

Wij willen iedereen bedanken die wij hebben mogen ontmoeten in de wijk, mee hebben mogen samen werken en natuurlijk onze activiteiten hebben bezocht. We kijken in ieder geval terug op mooie jaren waarin wij vele prachtige projecten hebben mogen draaien zoals: het MegaSkateEvent, AfterCitoDance,Brink Muziekstudio, VathorstActiviteitenLint, en natuurlijk alle discoavonden, filmmiddagen en bakmiddagen en ga zo maar door.

Voor deze website houdt het tevens in dat deze op gaat houden met bestaan. Hij zal tot einde dit jaar nog bijgehouden worden en de site zal daarna uit de lucht gaan.

Wij wensen iedereen veel geluk in de toekomst met alles wat je nog mag gaan doen!

 

 

Lees meer >>

Nieuwe regels Skatepark Vathorst Seizoen 2017
 

Meedenkavond 14 december 19:00 – 21:00

 

 

 

Afgelopen zomer is er op het Skatepark Vathorst een peiling gedaan onder de skaters over hoe het skatepark ervaren werd. Hieruit kwam naar voren dat de sfeer op het park erg goed was maar dat skaten soms lastig en zelfs gevaarlijk is door de verschillende niveaus waarop geskatet wordt. Ook bleek dat de regels die nu aangegeven staan op het bord niet aansluiten op de huidige situatie op het park.

Tijd om de boel eens goed onder de loep te nemen! In Juni is er vanuit de Sk8keet een meedenkavond georganiseerd voor de skaters om verder te denken over de veiligheid en de regels. Ook is er vanuit het jongerenwerk overleg geweest met de gemeente om te kijken wat mogelijk is om de regels aan te passen naar hoe de situatie nu door de skaters ervaren wordt.

 

En ja hoor… Het gaat gebeuren! Voor het Skateseizoen 2017 zullen er nieuwe regels voor de baan worden geformuleerd. En dit doen we samen met jou!

 

Lees meer >>

WINTERPARADIJS AMERSFOORT: IJSHOCKEY EN KKKOUDFUNDING
DEZE WINTER KAN ER WEER GESCHAATST WORDEN BIJ HET WINTERPARADIJS AMERSFOORT. VOOR DE VIERDE KEER WORDT DE GROTE EN OVERDEKTE SCHAATSBAAN OP HET EEMPLEIN GEBOUWD. DIT JAAR LIGT HET IJS ER VAN VRIJDAG 25 NOVEMBER TOT EN MET ZONDAG 8 JANUARI, EEN WEEK LANGER DAN VOORGAANDE JAREN.

 

 

 

Lees meer >>

Proefduikles zwembad Vathorst

Proefduikles

Duikschool Wobbegong Header

Van januari t/m november, organiseren wij elke maand een proefduikles in het Sportfondsenbad op de Bisschopsweg 175 te Amersfoort en in het R&A Sports zwembad op de Caraïben 12 te Vathorst. Tijdens deze introductie duiklessen leggen wij je graag alles uit over sportduiken, de uitrusting waarmee je gaat duiken en de opleidingsmogelijkheden. Ook laten wij een video zien van het verrassende onderwaterleven in Nederland. Je kunt daarna gelijk een proefduikles volgen om te ervaren of sportduiken ook iets voor jou is.

Lees meer >>

Vathorstrun 2016:prestaties en gezelligheid

Het is 23 oktober. In winkelcentrum Vathorst schijnt de zon. Vanaf 12.00 uur begint het lekker druk te worden. De muziek staat aan, het inschrijfbureau is geopend. De laatste deelnemers halen hun startnummer en speciaal deelnemer shirt op. De zesde start van een – wat later die dag bleek – mooie en sfeervolle Vathorstrun.

Lees meer >>

Woon je in Vathorst/Hooglanderveen?#stadsring 51

Dan kun je iedere donderdag terecht op het inloopspreekuur van Stadsring 51.

Tijd: 10:00-13:00

Locatie: Leeghwater 1-3 (Icoon)

Stadsring 51 biedt GRATIS hulp bij:

-het invullen van formulieren en belastingaangiften

-het aanvragen en wijzigen van toeslagen

-het schrijven van een bezwaarschrift of brief

Zij bieden GRATIS informatie en advies over:

-je rechten op gebied van wonen en werk

-praktische gevolgen van bijvoorbeeld ontslag

-informatie of aanvraag voor extra geld via regelingen voorzieningen of fondsen

 
Lees meer >>

Zaalvoetballen voor tieners in De Bron

Houd je ook van voetballen en ben je tussen de 10 en 15 jaar? Kom dan op de woensdagmiddag lekker voetballen in de gymzaal in ABCschool de Bron. Het voetballen zal begeleid worden door iemand van de SRO en kost verder niets. Iedereen is welkom!

Het voetballen is een samenwerking tussen VVJongerenwerk en SRO

 

voor meer info: KBoot@versawelzijn.nl

Lees meer >>

ABIGAIL MAN UIT VATHORST WERELDKAMPIOEN TAIJIQUAN

Abigail Man uit Vathorst is op 19 oktober Wereldkampioen Taijiquan geworden op het WK Taijiquan in Polen. Ze reisde af samen met het Nederlandse Taji-team en haar coach Loe Hoyer uit Heerlen af naar Polen.

Lees meer >>

Mega Skate Event was weer een succes!
Mega Skate Event 2016:
 
Op zaterdag 17 september hebben bijna 60 inliners, skateboarders en BMXers uit het hele land weer hun best tricks laten zien op Skatepark Vathorst. De deelnemers streden in de drie disciplines tegen elkaar om mooie prijzen en dat leverde voor het publiek spectaculaire beelden op. Het was perfect skateweer en heerlijk te vertoeven op het skatepark.
 
Lees meer >>

Nieuwe skatekeet voor het skatepark!

Op het skatepark is de huidige skatekeet door intensief gebruik alweer aan het einde van zijn leven gekomen. Daarom zal er binnenkort een nieuwe skatekeet geplaatst worden door de SRO. Wanneer dit zal plaatsvinden is nog niet bekend. Meer informatie volgt spoedig. 

Lees meer >>

Heb je nog geen VALPas? Vraag hem nu aan en ontvang een fijne handwarmer!
Lees meer >>

Jongerenwerkers zijn er weer voor jou deze zomer!

Tijdens de zomervakantie zijn de vaste activiteiten van het jongerenwerk in de jongerencentra vaak een stuk minder. Maar dat betekent niet dat de jongerenwerkers niet in de wijk zijn...

Lees meer >>

Subsidieregeling Sport en Bewegen nu ook voor sportieve bewonersinitiatieven

Er is nu een meerjaarlijkse subsidieregeling Sport en Bewegen voor het aaanvragen van subsidie voor zowel kleine als grote sportevenementen en investeringen in sportvoorzieningen. Nieuw is onder meer ook dat bewoners die een sportieve activiteit willen organiseren hiervoor samen mte een sportvereniging subsidie aan kunnen vragen.

Lees meer >>

Kindercoach Vathorst gaat verder als Goed -Gezind

Goed-Gezind is sinds 1 oktober de nieuwe naam van praktijk KinderCoach Vathorst. Goed-Gezind richt zich op ondersteuning van kinderen en jongeren bij (echt)scheiding, in samengestelde gezinnen en bij rouwverwerking.

Lees meer >>

Klimmen op het kunstwerk in De Bron is erg gevaarlijk

In het water van het BRONpark staat het kunstwerk van de Chinese kunstenaar Sui Jian Guo. Het is een zeven meter hoge, drie dimensionale voorstelling van een zandkorrel uit het water van De Bron. Blijkbaar is het kunstwerk aantrekkelijk om erin te klimmen. Doe dat niet, want het is levensgevaarlijk en het is ook verboden om in kunstwerken te klimmen.

Lees meer >>

Mega Skate Event 2016

Zet hem alvast in je agenda!

Zaterdag 17 september a.s. van 11:00 – 18:00 uur vindt het Mega Skate Event plaats op het grootste Nederlandse openlucht skatepark in Vathorst. Tijdens dit event kunnen junioren en senioren het tegen elkaar opnemen op Inline skates, Skateboard of BMX.
Lees meer >>

Sportzomer SRO

Lekker sportief de zomwer door met de SRO Sportzomer!

De Amersfoortse Buurtsportcoaches van SRO organiseren in samenwerking met de sportverenigingen in Amersfoort een sportief zomerprogramma van 11 juli tot 19 augustus.
Lees meer >>

Alles over op jezelf gaan wonen

Als je op jezelf gaat wonen, heb je te maken met allerlei vaste uitgaven: de huur, boodschappen, de energierekening. Maar je moet ook je verzekeringen en de gemeentelijke heffingen betalen. 

Lees meer >>

15% korting op BMX-lessen op Skatepark Vathorst

Zou jij de basis van het BMX-en goed onder de knie willen krijgen of wil je graag nog beter worden dan het niveau dat je nu al bent? Op skatepark Vathorst is het nu mogelijk om les te krijgen van een professionele instructeur. Dit is mogelijk als feestje maar ook als clinic. De lessen zijn in 3 niveaus verdeeld, dit zijn Beginner, Gevorderd en Expert.

Lees meer >>

10 euro korting op een DJ-Workshop in Vathorst

Heb jij altijd al willen leren draaien, of je DJ skills verder uit willen breiden?
Dankzij Versa Welzijn en DJ Cursus Vathorst is dat mogelijk. Al sinds 2012 geven we DJ lessen, cursussen en workshops in de wijk.
En je krijgt ook nog eens € 10,- euro korting om een workshop met je VAL-Gelukspas!

Lees meer >>

Nieuwe jongerenwerker op Skatepark Vathorst

Het skateseizoen is alweer lekker op gang, gelukkig doet het weer nu ook eindelijk mee cool. Al enige tijd ben ik te vinden op de skatebaan in Vathorst. Mijn naam is Michelle Veerman en ik werk alweer meer dan 3 jaar als jongerenwerker in de wijken Vathorst en Hooglanderveen. Sinds een paar maanden heb ik het stokje overgenomen van Joos Buizer hier op de skatebaan...

Lees meer >>

Vathorst krijgt zwembad

Vanaf volgend jaar kunnen kinderen uit Vathorst en omgeving terecht voor zwemlessen en andere activiteiten in een nieuw te bouwen zwembad. De bouw en exploitatie van het zwembad is een particulier initiatief van R&A Sports & Swimming.

Lees meer >>

Bakfiets op het Wellant en Vathorst College

Al enige tijd is onze bakfiets te vinden op de 2 middelbare scholen in Amersfoort Vathorst. Om de 2 weken geeft het jongerenwerk informatie en advies over alles wat jongeren bezig houdt. Onderwerpen die voorbij kunnen komen zijn studie, werk, financieel of juridisch, relaties & seks, alcohol & drugs, vrijtijdsbesteding enzovoorts.

Lees meer >>

Heb jij al zo'n felbegeerde VAL Gelukspas?!

Inmiddels hebben al 659 jongeren uit Vathorst zo'n mooie VAL Gelukspas! Met de pas kan je gebruik maken van hele leuke voordeeltjes, zoals korting op activiteiten. Je wordt via mail dan ongeveer 6x per jaar op de hoogte gehouden van wat er allemaal te doen VALt in de wijk. Heb jij m nog niet? Vraag hem dan gauw aan links onderaan deze pagina!

Lees meer >>

Laatste loodjes Mega Skate Event

Het leeft enorm op het skatepark. De vraag die aan iedereen gesteld wordt is of hij/zij dit jaar ook mee doet aan het Mega Skate Event. Zit je al nog bij de junioren of al bij de senioren? (ofwel zit je nu bovenaan of onderaan je klasse). Maar ook achter de schermen wordt er veel over het evenement van het Skatepark Vathorst gesproken. Is alles geregeld, weet iedereen wat ie moet doen, zijn we niets vergeten?

Lees meer >>

Keet vergaderingen Skatepark Vathorst gaan weer van gang!

Kom jij regelmatig op het skatepark en heb jij goede ideeën over het park? Kom dan naar de keetvergadering in de S8keet op het Skatepark. Iedere eerste woensdagavond van de maand om 19:30 vergaderen vrijwilligers en andere betrokkenen over zaken als veiligheid, onderhoud, activiteiten enzovoorts. Iedereen is welkom!

Lees meer >>

Ontwikkeling gebiedsplan voor Vathorst en Hooglanderveen

Denk mee!

De gemeente Amersfoort nodigt de inwoners en ondernemers van Vathorst en Hooglanderveen uit om onderwerpen aan te dragen waarmee de wijk verbeterd zou kunnen worden. En ook als jongere kan jij je stem via deze weg laten horen!

Lees meer >>

De scholen zijn weer begonnen!

De zomervakantie is weer voorbij en helaas dus ook de scholen weer begonnen.. 

Maar niet getreurd! De jongerenwerkers komen ook dit schooljaar weer naar jullie scholen toe om de boel weer een beetje op te fleuren. 

Lees meer >>

activiteiten archief
DECEMBER 2016
meedenkavond nieuwe regels skatepark
19:00-21:00
IEDERE MAANDAG
Zaalvoetbal
19:00-21:00
Female Freerunning
20:00-21:00
streetdance
18:30-19:15
IEDERE DINSDAG
Skateboardles
16:00 - 17:00
Skateboardles
17:15-18:15
IEDERE WOENSDAG
DJ cursus
14:00 - 15:00
Tieneractiviteiten de Bron
15:00-17:00
DJ cursus
16:00 - 17:00
Voetballen met de SRO
16:30-17:30
IEDERE DONDERDAG
SkateKeet
15:00 - 17:30
IEDERE VRIJDAG
Next Door Studio
18:30-22:00
Tieneractiviteiten de Bron
15:00-17:30
SkateKeet
14:00 - 17:30
film